JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligaţia practicianului în insolvenţă de a face dovada calităţii şi de a depune poliţa de asigurare. Verificare poliţei de asigurare la desemnarea practicianului

26 nov. 2019
Vizualizari: 84
  • Legea nr. 85/2014

Dispozițiile art. 36 din OUG nr. 86/2006 stabilesc necesitatea prezentării poliței de asigurare valabile, atât la înscrierea în tabloul UNPIR, cât și pe toată durata exercitării profesiei, iar în cazul nerespectării acestei obligații sunt prevăzute consecințe (abatere disciplinară, suspendare, radiere din tabloul practicienilor).
Legea nr. 85/2014 prevede obligația practicianului în insolvență de a face dovada calității de practician și de a depune polița de asigurare, judecătorul sindic verifică îndeplinirea acestor condiții, atât în cazul desemnării practicianului pe baza ofertelor depuse la dosar, cât și în cazul în care practicianul este propus de debitor/creditor.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 881 din 26 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligația practicianului în insolvență de a face dovada calității și de a depune polița de asigurare. Verificare poliței de asigurare la desemnarea practicianului was last modified: martie 20th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.