JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nulitatea actelor administrative ca urmare a nepublicării în Monitorul Oficial al României a Ghidului Solicitantului pentru programul Operaţional Regional 2007-2013

31 mart. 2022
Vizualizari: 357
  • Legea nr. 554/2004: art. 20

Ghidul Solicitantului nu are natura juridică a unui act administrativ unilateral cu caracter normativ, de altfel chiar în cuprinsul său se arată că „acest document nu are valoare de act normativ și nu exonerează solicitanții de obligația respectării legislației în vigoare la nivel național și comunitar”.
Actul nu este emis în vederea organizării executării legii, ci reprezintă un act premergător/preparatoriu de îndrumare, în vederea completării cererii de finanțare și încheierii contractului de finanțare.
În speță, recurenta-reclamantă nu are niciun interes să invoce nulitatea Ghidului Solicitantului, deoarece admiterea unei atare excepții ar conduce la anularea contractului de finanțare și la restituirea sumelor finanțate.

(I.C.C.J., secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 613 din 6 februarie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nulitatea actelor administrative ca urmare a nepublicării în Monitorul Oficial al României a Ghidului Solicitantului pentru programul Operațional Regional 2007-2013 was last modified: martie 31st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.