JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nesoluţionarea cererii de ajutor public judiciar înainte de pronunţarea hotărârii. Consecinţe

25 apr. 2012
Vizualizari: 103
  • O.U.G. nr. 51/2008: art. 15

Atunci când instanța omite să se pronunțe asupra cererii de ajutor public judiciar și dispune anularea cererii ca netimbrată, această soluție aduce atingere dreptului la un proces echitabil și de acces la justiție, drept fundamental consacrat de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

(Curtea de Apel Timișoara, s. I civ., decizia nr. 1237 din 25 aprilie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nesoluționarea cererii de ajutor public judiciar înainte de pronunțarea hotărârii. Consecințe was last modified: noiembrie 15th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.