JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Neindicarea în cererea de încuviinţare a executării silite a formei de executare. Competenţă teritorială

16 feb. 2012
Vizualizari: 114
  • C. proc. civ.: art. 373
  • C. proc. civ.: art. 373^1

În funcție de forma de executare silită aleasă de creditor instanța de executare va fi cea de la locul situării bunurilor mobile sau imobile ce fac obiectul procedurii sau cea de la sediul/domiciliul terțului poprit. Cum în prezenta cauză creditorul, prin executor, nu a indicat în cererea de încuviințare a executării silite forma de executare, în mod greșit Judecătoria Târgu-Mureș a prezumat că executarea va avea ca obiect doar bunurile aflate la domiciliul debitorului.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1022 din 16 februarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Neindicarea în cererea de încuviințare a executării silite a formei de executare. Competență teritorială was last modified: septembrie 24th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.