JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Natura juridică a notificării de preaviz și posibilitatea contestării acesteia în instanță

21 feb. 2018
Vizualizari: 95
  • C. muncii: art. 65

Împrejurarea că notificările de preaviz cuprind elementele unei decizii de concediere, respectiv motivele care determină concedierea, durata preavizului ori mențiunea că angajatorul nu dispune de locuri de muncă nu le schimbă natura juridică și nu face posibilă calificarea lor ca decizii de concediere. Cum încetarea contractului individual de muncă s-a produs ca efect al deciziei de concediere, iar nu prin notificarea de preaviz, se reține că aceasta din urmă – act premergător fără consecințe asupra raportului de muncă – nu poate forma ea însăși, independent de decizia de concediere, obiectul cenzurii instanței. Așa fiind, este corectă soluția de admitere a excepției inadmisibilității capetelor de cerere ale contestației privind anularea notificărilor de preaviz.

(Curtea de Apel București, s. a VII-a conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 815 din 21 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Natura juridică a notificării de preaviz și posibilitatea contestării acesteia în instanță was last modified: iulie 5th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.