JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Măsuri reparatorii la Legea nr. 10/2001, prin echivalent. Solicitarea despăgubirilor prin compensare cu alt imobil. Reaua credinţă şi abuzul de drept

30 ian. 2017
Vizualizari: 103
  • Legea nr. 10/2001: art. 9
  • NCC: art. 14-15

Întrucât s-a făcut dovada cu probe, dispuse inclusiv de instanțe de apel, că la dispoziția reclamantului au fost puse mai multe imobile de către pârâți cu titlu de compensare, care însă nu și-a exprimat acordul, refuzul pârâtei nu poate fi considerat abuz de drept și nici nu i se poate reține reaua credință, imobilele deținute de pârâtă pentru a fi oferite în compensare fiind doar cele cuprinse în hotărârea Consiliului local. 

(Curtea de Apel Oradea, s. civ., decizia nr. 42 din 30 ianuarie 2017 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Măsuri reparatorii la Legea nr. 10/2001, prin echivalent. Solicitarea despăgubirilor prin compensare cu alt imobil. Reaua credință și abuzul de drept was last modified: aprilie 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.