JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mărfuri contrafăcute. Nelegalitatea măsurii obligării unei societăți de agenturare de a înceta transportul și manipularea acestor mărfuri

22 nov. 2011
Vizualizari: 69
  • Legea nr. 84/1998
  • O.U.G. nr. 100/2005: art. 11
  • OG. nr. 22/1999: art. 56

Întinderea atribuțiilor și competențelor unei societăți de agenturare sunt stabilite prin dispoziții legale, iar din conținutul acestora nu rezultă că agentul ar avea atribuții de transport sau manipulare a mărfurilor, astfel că nu se poate reține că ar aduce atingere dreptului la marcă, în condițiile în care o astfel de societate comercială nu are astfel de atribuții în legătură cu marfa reținută ca fiind contrafăcută.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 8279 din 22 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mărfuri contrafăcute. Nelegalitatea măsurii obligării unei societăți de agenturare de a înceta transportul și manipularea acestor mărfuri was last modified: octombrie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.