JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mandat european de arestare. Recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti pronunţate de instanţele statelor membre ale Uniunii Europene

22 mai 2020
Vizualizari: 89
  • Legea nr. 302/2004: art. 171 şi urm.
  • Legea nr. 302/2004: art. 84 şi urm.

În procedura recunoașterii și a executării hotărârilor judecătorești de condamnare pronunțate de instanțele statelor membre ale Uniunii Europene în cazul în care persoana condamnată se află în România, în ipoteza în care autoritățile competente ale statului membru al Uniunii Europene au emis anterior un mandat european de arestare în scopul executării aceleiași pedepse privative de libertate cu privire la care instanța română a dispus executarea și amânarea predării, instanța sesizată în procedura reglementată în art. 171 și urm. din Legea nr. 302/2004 trebuie să solicite autorităților competente din statul emitent care au cerut recunoașterea și executarea hotărârii de condamnare să comunice dacă își mențin sau nu mandatul european de arestare, întrucât o persoană nu poate fi subiect atât al procedurii de predare în baza unui mandat european de arestare, cât și al procedurii de recunoaștere și executare a hotărârii de condamnare, privind aceeași pedeapsă privativă de libertate.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 123/A din 22 mai 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mandat european de arestare. Recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești pronunțate de instanțele statelor membre ale Uniunii Europene was last modified: martie 30th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.