JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Legalitatea măsurii dispuse de ITM privind obligația iniţierii procedurii de negociere colectivă în vederea încheierii contractului colectiv de muncă la nivel de unitate

3 feb. 2016
Vizualizari: 98
  • C. muncii: art. 6
  • Legea nr. 554/2004: art. 15
  • Legea nr. 62/2011: art. 129

În vederea valorificării garanțiilor constituționale referitoare la dreptul angajaților la negocieri colective și a caracterului obligatoriu al convențiilor colective și pentru a nu goli de conținut acest drept ridicat la rangul de principiu constituțional, reclamanta avea obligația inițierii negocierii. În acest sens, reclamanta avea la îndemână remedii, putând să efectueze diligențe minime pentru inițierea negocierilor, cum ar fi, cu titlu exemplificativ, să pună în vedere angajaților să își desemneze reprezentanții, în condițiile legii, pentru a participa la negocieri, însă un asemenea fapt nu a avut loc.

(Curtea de Apel Alba Iulia, SCAF, decizia nr. 179 din 3 februarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Legalitatea măsurii dispuse de ITM privind obligația inițierii procedurii de negociere colectivă în vederea încheierii contractului colectiv de muncă la nivel de unitate was last modified: mai 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.