JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Izvoarele obligaţiilor. Ofertă fermă. Acţiune în constatarea caducităţii. Condiţii

8 nov. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 122
  • C. com.: art. 35
  • C. com.: art. 491

În aplicarea art. 35 C. com., comanda și-a epuizat efectele prin recepționarea acceptării de către ofertant, moment în care convenția s-a încheiat, perfectată în contractul de livrare semnat de părți.
Neexecutarea corespunzătoare de către pârâtă a uneia din etapele contractuale nu se constituie, în consecință, într-un eveniment care să conducă la caducitatea comenzii ferme, a cărei constatare o solicită reclamanta, ci în temei pentru o eventuală angajare a răspunderii contractuale.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 1672 din 8 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Izvoarele obligațiilor. Ofertă fermă. Acțiune în constatarea caducității. Condiții was last modified: iulie 24th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.