JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Invocarea excepției de necompetență teritorială după administrarea probelor

3 iul. 2017
Vizualizari: 111
  • NCPC: art. 130-131

În speță, cum la primul termen de judecată cu părțile legal citate, prima instanță învestită s-a declarat competentă general, material și teritorial să soluționeze cererea cu care a fost sesizată de reclamanta A., pronunțând o încheiere interlocutorie, Judecătoria Găești nu mai putea ulterior să revină, după ce a administrat probe de fondul cauzei și nu pe excepția necompetenței instanței, în condițiile art. 131 alin. (2) C. proc. civ., nemaiavând mijlocul procedural de a invoca excepția necompetenței sale teritoriale.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1166 din 3 iulie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Invocarea excepției de necompetență teritorială după administrarea probelor was last modified: aprilie 6th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.