JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Intervenție în interes propriu. Admiterea cererii. Lipsa interesului în exercitarea căii de atac a recursului

28 feb. 2018
Vizualizari: 90


Odată ce intervenienților le-a fost recunoscut dreptul propriu pretins în cauză, fiind anulată hotărârea Consiliului General al Municipiului București de restituire în natură a imobilului către moștenitoarea fostului proprietar, în limita părții din imobil ce a constituit obiect al contractelor de vânzare-cumpărare și pentru care intervenienții dețin un drept de proprietate, demersul procesual de a formula recurs, dezvoltând argumente ce țin de apărarea poziției procesuale a reclamantului, excede limitelor învestirii instanței prin cererea de intervenție principală, fiind străine de obiectul acestei cereri și, prin urmare, dispare condiția interesului actual, pe care partea care promovează o cale de atac, este necesar să îl justifice.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 696 din 28 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Intervenție în interes propriu. Admiterea cererii. Lipsa interesului în exercitarea căii de atac a recursului was last modified: iulie 3rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.