JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Interpretarea sintagmei „verificare profesională periodică”, înscrisă în contractul colectiv de muncă

20 iun. 2012
Vizualizari: 122
  • Ordinul M.T.I. nr. 815/2010

Dispozițiile art. 60 alin. (6) pct. II din contractul colectiv de muncă încheiat la nivelul unității stabilesc faptul că aceste criterii minimale sunt aplicabile numai în cazul în care, după aplicarea criteriilor prioritare, mai mulți salariați afectați de reducerea numărului de posturi de aceeași natură se află în situații similare. Litera g), care a fost criteriul aplicat în cazul contestatoarei, stabilește că vor fi afectați de măsură „salariații care au obținut rezultate slabe la verificarea profesională periodică”.
Sintagma „verificare profesională periodică” utilizată în contractul colectiv de muncă nu face trimitere expresă la vreo formă specială de verificare a salariaților, conținutul expresiei fiind dificil de interpretat fără lămuriri suplimentare.

(Curtea de Apel Craiova, s. I civ., decizia nr. 7431 din 20 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Interpretarea sintagmei „verificare profesională periodică”, înscrisă în contractul colectiv de muncă was last modified: noiembrie 15th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.