JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Instrumente și investiții financiare. Înțelesul noțiunii de pagubă iminentă

5 apr. 2017
Vizualizari: 47
  • Legea nr. 554/2004: art. 2

Judecătorul fondului cu just temei a concluzionat în sensul că nu au relevanța propusă susținerile recurentei referitoare la achitarea unui preț mai mare pentru achiziționarea acțiunilor, nefiind evidențiat, în sensul art. 2 alin. (1) lit. ș) din Legea nr. 554/2004, prejudiciul material viitor și previzibil, greu sau imposibil de înlăturat, de natură a pune în pericol activitatea sau existența agentului economic. Totodată, Înalta Curte reține că nici susținerile referitoare la sancțiunile la care s-ar expune societatea recurentă în ipoteza neconformării la conduita impusă prin actul contestat nu reprezintă, în sensul acelorași dispoziții din Legea nr. 554/2004, o situație care să poată fi circumscrisă noțiunii de pagubă iminentă.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 1400 din 5 aprilie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Instrumente și investiții financiare. Înțelesul noțiunii de pagubă iminentă was last modified: iunie 27th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.