JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Instituție competentă în vederea aplicării Regulamentelor Consiliului Europei nr. 1408/71 și nr. 574/72. Dovada vechimii în muncă realizate de salariat la un angajator ce nu mai există

3 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 50
  • Regulamentul CE nr. 1408/71
  • Regulamentul CE nr. 574/72

Reclamanta a avut calitatea de salariat al Cooperativei (…), iar succesoarea acesteia nu a intrat însă în posesia documentelor justificative în ceea ce privește statele de plată, alte înscrieri din care să reiasă că ar fi lucrat cu normă întreagă. A solicitat în alt stat membru al Uniunii Europene valorificarea stagiului de cotizare realizat în România, instituțiile ce instrumentează cererea în vederea aplicării Regulamentelor CE susmenționate fiind Casele Județene de Pensii, ceea ce le conferă calitate procesuală pasivă în speță. Probele administrate au dovedit că activitatea desfășurată în perioada 01.07.1989 – 16.07.1990 a fost cu normă întreagă și nu cu jumătate de normă, astfel că se impunea a se constata acest aspect necesar valorificării ca stagiu de cotizare realizat în România.

(Curtea de Apel Oradea, s. I civ., decizia nr. 397 din 3 mai 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Instituție competentă în vederea aplicării Regulamentelor Consiliului Europei nr. 1408/71 și nr. 574/72. Dovada vechimii în muncă realizate de salariat la un angajator ce nu mai există was last modified: iulie 5th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.