JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Declaratie de creanţă. Cerere de repunere în termen

1 feb. 2018
Vizualizari: 226
  • Legea nr. 85/2006: art. 28
  • Legea nr. 85/2006: art. 61
  • Legea nr. 85/2006: art. 7

Chiar dacă ar aparține debitoarei sau administratorului judiciar culpa omisiunii notificării apelantului-contestator în legătură cu deschiderea procedurii insolvenței, acesta era ținut să respecte condițiile prevăzute de lege pentru apărarea dreptului său, respectiv să formuleze cererea de repunere în termen și declarația de creanță în maximum 15 zile de la încetarea împiedicării. Omisiunea de a proceda în acest fel este pe deplin imputabilă apelantului-reclamant, iar așteptarea unei notificări din partea administratorului judiciar nu este de natură a înlătura această imputabilitate, întrucât apelantul-contestator nu se poate prevala de necunoașterea dispozițiilor art. 186 alin. (1) C. proc. civ., care reprezintă remediul pentru situații precum cea în care acesta se află.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 190 din 1 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Declaratie de creanță. Cerere de repunere în termen was last modified: iunie 27th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.