JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Cerere de sesizare din oficiu a judecătorului sindic cu privire la înlocuirea administratorului judiciar pentru motive temeinice

10 ian. 2017
Vizualizari: 240
  • Legea nr . 85/2014: art. 45
  • O.U.G. nr. 85/2006: art. 28-29

Sesizarea judecătorului sindic cu privire la înlocuirea administratorului judiciar ține de propria evaluare a judecătorului sindic a unor împrejurări de fapt, într-o marjă largă de apreciere; normele legale în materie nu impun repere în raport de care judecătorul sindic este obligat să se sesizeze.
Pretinsa încălcare a principiilor fundamentale care trebuie respectate de către practicianul în insolvență intră în sfera de atribuții a Instanței superioare de disciplină a UNPIR, conform art. 45 alin. (2) lit. a) din Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 21 din 10 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Cerere de sesizare din oficiu a judecătorului sindic cu privire la înlocuirea administratorului judiciar pentru motive temeinice was last modified: iunie 4th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.