JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvenţă. Anularea contractului de vânzare cumpărare semnat de aceleaşi persoane pentru cele două părţi cocontractante, în calitate de asociaţi în ambele societăţi

9 mart. 2012
Vizualizari: 91
  • Legea nr. 85/2006: art. 79-80

În cazul art. 80 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 85/2006 reaua-credință a debitoarei este prezumată. Prin admiterea acestei prezumții, ea se extinde și la pârâtă, pentru că aceasta este reprezentată de aceleași persoane care, așa cum a admis și recurenta, sunt prezumați că sunt de rea-credință. Astfel, nu se poate susține ca o persoană, când reprezintă o societate, este de rea-credință, dar tot ea este de bună-credință când reprezintă cocontractanta.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 671 din 9 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Anularea contractului de vânzare cumpărare semnat de aceleași persoane pentru cele două părți cocontractante, în calitate de asociați în ambele societăți was last modified: octombrie 12th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.