JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Înscris autentificat de un notar public din România. Raport juridic cu element de extraneitate. Competenţă generală a instanţelor române

22 mart. 2019
Vizualizari: 110
  • Legea nr. 36/1995: art. 12 lit. b)
  • Legea nr. 36/1995: art. 18 alin. (2)
  • Legea nr. 71/2011: art. 5 alin. (1)
  • NCC: art. 1169
  • NCC: art. 1244
  • NCPC: art. 1065
  • Regulamentul UE nr. 1215/2012: art. 7 pct. 1

În cazul în care pretinsa obligație neexecutată – care constituie temeiul acțiunii în daune-interese formulată de una dintre părțile semnatare ale unei scrisori de intenție – vizează achiziționarea de cealaltă parte, persoană juridică străină, a unor active, incluzând imobile aflate pe teritoriul României, achiziție ce se poate face numai prin înscris autentificat de un notar public din România, rezultă că locul executării obligației pretins încălcate este în România, astfel că, în cauză, competența de soluționare aparține instanțelor române.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 605 din 22 martie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Înscris autentificat de un notar public din România. Raport juridic cu element de extraneitate. Competență generală a instanțelor române was last modified: martie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.