JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Inexistenţa unor motive suficiente care să justifice continuarea privării de libertate a cărei durată era mai mare de un an şi două luni

12 dec. 2015
Vizualizari: 129
  • NCPP: art. 206
  • NCPP: art. 242

Reacția opiniei publice nu poate să justifice privarea de libertate a inculpatului o perioadă îndelungată de timp (de peste un an și două luni), concluzia contrară echivalând cu a considera că persoana acuzată de fapte de o anumită gravitate ar trebui menținută în arest până la pronunțarea unei hotărâri pe fond, fără posibilitatea liberării acesteia în cursul procedurii. Curtea a apreciat că dispozițiile art. 242 alin. (2) NCPP dau posibilitatea instanței de a face o (nouă) apreciere asupra circumstanțelor faptelor, dar și celor care privesc persoana supusă măsurii preventive, prin evaluarea împrejurărilor concrete ale cauzei și conduitei procesuale a inculpatului, fără îndoială, în raport de stadiul procesului penal.

(Curtea de Apel Oradea, s. pen., decizia nr. 23 din 12 decembrie 2015 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Inexistența unor motive suficiente care să justifice continuarea privării de libertate a cărei durată era mai mare de un an și două luni was last modified: iunie 4th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.