JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Îndreptarea erorii materiale cu privire la nume. Opinie separată

13 feb. 2018
Vizualizari: 84
  • C. proc. civ.: art. 281

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, cu opinie majoritară, că cererea de îndreptare a erorii materiale regăsită în numele părții se justifică și dacă greșeala nu este a instanței, ci a părții care a indicat eronat numele. În opinia separată, s-a reținut că nu poate fi calificată drept eroare o lipsă de identitate de nume prin raportare la acte ulterioare pronunțării hotărârii vizate de această cerere, atâta timp cât numele părții din cererea de chemare în judecată trebuie să fie cel din actele de identitate de la acea dată.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 377 din 13 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Îndreptarea erorii materiale cu privire la nume. Opinie separată was last modified: iulie 6th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.