JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Incompatibilitate. Condiţii pentru incidenţa dispoziţiilor art. 42 alin. (1) pct. 1 NCPC

27 sept. 2016
Vizualizari: 85
  • NCPC: art. 42 alin. (1) pct.1

Motivul de incompatibilitate prevăzut de dispozițiile art. 42 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ. vizează ipoteza în care judecătorul și-a exprimat opinia în legătură cu pricina concretă pe care o judecă, înainte de a se ajunge la deliberare și pronunțare. Ca atare, nu se poate reține incidența art. 42 alin. (1) pct. 1 C.proc.civ. atunci când judecătorul a soluționat anterior o cauză similară, în care s-a pus în discuție aceeași problemă de drept, acest motiv de incompatibilitate nesubzistând nici chiar în ipoteza unor cauze aproape identice.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1506 din 27 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Incompatibilitate. Condiții pentru incidența dispozițiilor art. 42 alin. (1) pct. 1 NCPC was last modified: iunie 8th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.