JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încheiere interlocutorie de respingere a excepţiei prescripţiei extinctive. Reiterarea excepţiei prin întâmpinarea depusă în calea de atac. Condiţii şi efecte

28 iun. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 34
  • C. proc. civ. din 1865: art. 137 alin. (1)

Excepțiile soluționate de prima instanță nu pot fi repuse în discuție decât ca motive de nelegalitate în cadrul căilor de atac legal reglementate și nu pot fi reiterate ca excepții în condițiile art. 137 alin. (1) C. proc. civ. Prin urmare, în cazul în care excepția prescripției extinctive, invocată în fața primei instanțe, a fost respinsă printr-o încheiere interlocutorie, soluția dată fiind consolidată, prin neatacare, cu autoritate de lucru judecat, desființarea hotărârii nu poate fi obținută de către partea nemulțumită prin reiterarea excepției în întâmpinarea depusă în calea de atac.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1248 din 28 iunie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încheiere interlocutorie de respingere a excepției prescripției extinctive. Reiterarea excepției prin întâmpinarea depusă în calea de atac. Condiții și efecte was last modified: mai 18th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.