JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încheiere de îndreptare eroare materială. Anularea titlului subdobânditorului care nu a figurat ca parte în proces. Inopozabilitate

11 oct. 2011
Vizualizari: 156
  • C. civ.: art. 481
  • C.civ.: art. 480
  • Legea nr. 85/2006: art. 79
  • Legea nr. 85/2006: art. 84

Potrivit dispozițiilor art. 84 din Legea nr. 85/2006, administratorul, lichidatorul sau comitetul creditorilor va putea intenta acțiune pentru a recupera de la subdobânditor bunul ori valoarea bunului transferat de către debitor numai dacă subdobânditorul nu a plătit valoarea corespunzătoare a bunului și cunoștea sau trebuia să cunoască faptul că transferul inițial este susceptibil de a fi anulat.
Anularea titlului subdobânditorului nu poate fi dispusă decât în urma unei acțiuni intentată de administrator, lichidator sau consiliul creditorilor în contradictor cu subdobânditorul, pentru a-i da posibilitatea acestuia să se apere cu privire la îndeplinirea condițiilor de admitere a unei asemenea acțiuni. Astfel, nu se poate considera că titlul subdobânditorului a fost anulat prin dispoziția – „anularea tuturor actelor subsecvente”- cuprinsă într-o încheiere de îndreptare eroare materială a unei hotărâri pronunțată într-un litigiu în care subdobânditorul nu a fost parte, titlul său nefiind supus examinării judiciare și nici identificat în dispozitivul acelei hotărâri.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3045 din 11 octombrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încheiere de îndreptare eroare materială. Anularea titlului subdobânditorului care nu a figurat ca parte în proces. Inopozabilitate was last modified: iulie 18th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.