JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încetarea detaşării la împlinirea termenului pentru care a fost dispusă. Suspendarea de drept a contractului individual de muncă ca urmare a incapacităţii temporare de muncă a salariatului. Efecte

8 feb. 2017
Vizualizari: 64
  • C. muncii: art. 49
  • C. muncii: art. 50
  • C. muncii: art. 60

În ipoteza încetării de drept a detașării ca urmare a expirării termenului prevăzut în actul administrativ de detașare, legiuitorul nu a reglementat condiții de formă și de fond sau interdicții, ca în cazul concedierii din inițiativa angajatorului. Ca urmare a încetării detașării nu intervine concedierea salariatului, ci revenirea acestuia la locul de muncă avut anterior în cadrul societății de la care a fost detașat. Suspendarea de drept a contractului individual de muncă, ca urmare a incapacității temporare de muncă a salariatului, dovedită cu certificat medical, nu poate avea ca efect prelungirea detașării, în lipsa unor dispoziții legale în acest sens. 

(Curtea de Apel București, s. a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 685 din 8 februarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încetarea detașării la împlinirea termenului pentru care a fost dispusă. Suspendarea de drept a contractului individual de muncă ca urmare a incapacității temporare de muncă a salariatului. Efecte was last modified: aprilie 27th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.