JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încălcarea dreptului la soluţionare a cauzei într-un termen optim şi previzibil. Remediu oferit de normele de procedură

20 nov. 2018
Vizualizari: 140
  • NCPC: art. 522-526

Scopul punerii la dispoziția celor interesați a mijlocului procedural reglementat de art. 522-526 C.proc.civ. constă în înlăturarea dificultăților ivite în soluționarea cauzelor într-un termen optim și previzibil și a oricăror tendințe de tergiversare a judecății.
Legiuitorul a subliniat limitele învestirii instanței superioare, aceasta neputând să fie sesizată în mod legal decât pentru adoptarea unor măsuri care să conducă la soluționarea cauzei într-un termen optim și previzibil, nu însă în scopul adoptării unor măsuri care să anticipeze soluționarea cauzei și cu atât mai puțin în scopul adoptării unor măsuri prin care procesul să fie, practic, judecat.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 5024 din 20 noiembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Încălcarea dreptului la soluționare a cauzei într-un termen optim și previzibil. Remediu oferit de normele de procedură was last modified: iulie 11th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.