JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Inadmisibilitatea cererii de suspendare a executării hotărârii atacate în cazul recursului inadmisibil

16 feb. 2017
Vizualizari: 213
  • Legea nr. 2/2013: art. XVIII
  • NCPC: art. 484
  • NCPC: art. 719

Din coroborarea dispozițiilor art. 484 alin. (2) și ale art. 719 din Codul de procedură civilă, rezultă că instanța de recurs poate dispune suspendarea executării hotărârii atacate dacă s-a plătit cauțiunea și, evident, dacă se constată că recursul poate fi analizat de instanță, adică dacă îndeplinește condițiile de admisibilitate. Așadar, în condițiile în care recursul este inadmisibil, valoarea obiectului cauzei fiind situată sub pragul de 1.000.000 lei prevăzut de dispozițiile art. XVIII din Legea nr. 2/2013, cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată în temeiul art. 484 alin. (2) din Codul de procedură civilă, este, pe cale de consecință inadmisibilă.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 308 din 16 februarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Inadmisibilitatea cererii de suspendare a executării hotărârii atacate în cazul recursului inadmisibil was last modified: iunie 4th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.