JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imposibilitatea aplicării concomitent şi în mod cumulativ, a două pedepse principale, respectiv amendă şi închisoare pentru aceeaşi infracţiune

21 iun. 2012
Vizualizari: 73
  • C. pen.: art. 52 și urm.

Din interpretarea prevederilor art. 52 și urm. C.pen., potrivit doctrinei și jurisprudenței unanime în materie, în dreptul penal român nu pot fi aplicate unei persoane care a comis o infracțiune, concomitent și în mod cumulativ, două pedepse principale, respectiv amendă și închisoare, ci doar una dintre acestea, stabilită prin individualizarea judiciară prealabilă a naturii ei.

(Curtea de Apel Suceava, secția penală și pentru cauze cu minori, decizia nr. 609 din 21 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imposibilitatea aplicării concomitent și în mod cumulativ, a două pedepse principale, respectiv amendă și închisoare pentru aceeași infracțiune was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.