JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imposibilitate temporară de exercitare a atribuţiilor de către preşedintele Consiliului de administraţie. Revocarea din funcţia deţinută. Acţiune în daune-interese. Condiţii şi efecte

12 iun. 2012
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 15
  • Legea nr. 31/1990: art. 137^1 alin. (4)
  • Legea nr. 31/1990: art. 140^1 alin. (5)

Potrivit dispozițiilor art. 1401 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, în cazul în care președintele se află în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile, pe durata stării de imposibilitate, consiliul de administrație poate însărcina un alt administrator cu îndeplinirea funcției de președinte. Prin urmare, imposibilitatea temporară de exercitare a atribuțiilor de către președintele consiliului de administrație nu reprezintă o cauză de încetare a mandatului, astfel încât revocarea acestuia fără justă cauză din funcția deținută îl îndreptățește la plata unor daune-interese.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3156 din 12 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imposibilitate temporară de exercitare a atribuțiilor de către președintele Consiliului de administrație. Revocarea din funcția deținută. Acțiune în daune-interese. Condiții și efecte was last modified: noiembrie 14th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.