JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobile preluate în mod abuziv. Acțiune în revendicare pe calea dreptului comun

15 feb. 2011
Vizualizari: 108
  • C.civ.: art. 480
  • Legea nr. 10/2001

Întrucât reclamanții au obținut o reparație prin despăgubirile primite, nu se pot prevala în paralel de calea dreptului comun, pentru a înlătura prevederile Legii nr. 10/2001, aplicabilă prioritar și de a obține, pe o altă cale, restituirea în natură a imobilului, deci o dublă reparație, astfel încât să eludeze legea specială, prin aplicarea regulilor din materia revendicării imobiliare.

(I.C.C.J., s. civ. și de proprietate intelectuală, decizia nr. 1240 din 15 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobile preluate în mod abuziv. Acțiune în revendicare pe calea dreptului comun was last modified: iulie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.