JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Funcţionar public. Spor pentru condiţii vătămătoare de muncă. Cuantum. Act administrativ emis de autoritatea publică cu depăşirea limitelor legale de apreciere oferite de legiuitor. Nelegalitate

22 iun. 2011
Vizualizari: 224
  • O.G. nr. 6/2007: art. 16
  • O.U.G. nr. 31/2009
  • O.U.G. nr. 35/2009

Dreptul de apreciere recunoscut de legiuitor ordonatorului principal de credite pentru stabilirea procentului în cazul sporului pentru condiții vătămătoare, prevăzut de dispozițiile art. 16 din O.G. nr. 6/2007 într-un cuantum de până la 10% din salariul de bază, nu poate fi exercitat în mod discreționar, reducerea acestui spor de la 10% la 1 % neputând interveni în lipsa unei justificări obiective și a unor criterii clar determinate prin raportare la natura funcției publice ocupate și la condițiile concrete în care funcționarul public își desfășoară activitatea.

(I.C.C.J., SCAF., decizia nr. 3619 din 22 iunie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Funcționar public. Spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Cuantum. Act administrativ emis de autoritatea publică cu depășirea limitelor legale de apreciere oferite de legiuitor. Nelegalitate was last modified: iulie 24th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.