JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Exploatări de balastiere din albiile minore ale râurilor. Domeniul public al statului. Autorizaţia de foraje şi excavări

8 oct. 2015
Vizualizari: 76
  • C. fisc.: art. 266
  • C. fisc.: art. 267 alin. (4)
  • Legea nr. 213/1998: pct. I. 3 din Anexa 1
  • Legea nr. 85/2003: art. 28
  • Legea nr. 85/2003: art. 49
  • N.M. de aplicare a Codului fiscal aprobate prin H.G. nr. 44/2004: pct. 134 alin. (1) şi (2)

Autoritățile administrației publice locale exercită o competență exclusivă în ceea ce privește administrarea domeniului public sau privat, însă, doar la nivelul respectivei unități administrativ-teritoriale, adică în ceea ce privește domeniul public sau privat al unității administrativ-teritoriale, fără a putea extinde aceste competențe la bunuri care aparțin statului. În acest sens se dispune la pct. 134 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, cu referire la art. 267 alin. (4) C.fisc. (în reglementarea în vigoare în anul 2012 pentru care au fost stabilite obligațiile fiscale contestate); astfel, potrivit textului, autorizația de foraje și excavări „se eliberează de către primarii în a căror rază de competență teritorială se realizează oricare dintre operațiunile: studii geotehnice, ridicări topografice, exploatări de carieră, balastiere, sonde de gaze și petrol, precum și oricare alte exploatări”.

(Curtea de Apel Bacău, s. a II-a civ., decizia nr. 1835 din 8 octombrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Exploatări de balastiere din albiile minore ale râurilor. Domeniul public al statului. Autorizația de foraje și excavări was last modified: aprilie 17th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.