JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Exonerarea de la plata cheltuielilor de judecată. Condiții

6 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 32
  • NCPC: art. 454

Condiția necesară pentru ca pârâtul să fie exonerat de la plata cheltuielilor de judecată este ca pârâtul să fi recunoscut până la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate pretențiile reclamantului. Chiar în situația recunoașterii, exonerarea de la plată a pârâtului nu poate interveni dacă înainte de a porni procesul reclamantul l-a pus în întârziere sau era de drept în întârziere. Reclamanta a notificat-o pe pârâtă înainte de introducerea acțiunii să îi achite bonusurile, ceea ce echivalează cu punerea în întârziere acesteia.

(Curtea de Apel Galați, s. civ., decizia nr. 639 din 6 octombrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Exonerarea de la plata cheltuielilor de judecată. Condiții was last modified: iunie 20th, 2022 by Redacția ProLege
Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.