JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Existența condiției interesului în promovarea căii de atac a recursului de către partea care a executat obligația prevăzută în sarcina sa prin hotărârea dată de instanța de apel. Invocarea unor critici de nelegalitate împotriva hotărârii recurate

20 ian. 2012
Vizualizari: 61
  • C. proc. Civ.: art. 299
  • C. proc. civ.: art. 311
  • C. proc. civ.: art. 376
  • C. proc. civ.: art. 377

Hotărârea definitivă poartă atributul executorialității, astfel că, dacă ea poate fi învestită cu formulă executorie (în vederea executării silite), în mod simetric, de la aceeași dată, un debitor diligent și de bună credință o poate executa benevol.
Excepția lipsei de interes în susținerea recursului, invocată ca urmare a executării de către recurent a deciziei instanței de apel, decizie atacată cu recurs, nu poate fi primită întrucât conformarea conduitei recurentului la decizia dată de instanța de apel nu are semnificația anihilării interesului său procesual în susținerea recursului, prin care a invocat critici de nelegalitate împotriva hotărârii recurate.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 270 din 20 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Existența condiției interesului în promovarea căii de atac a recursului de către partea care a executat obligația prevăzută în sarcina sa prin hotărârea dată de instanța de apel. Invocarea unor critici de nelegalitate împotriva hotărârii recurate was last modified: iulie 29th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.