JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Evocarea fondului. Decizie pronunțată în recurs prin care s-a dispus casarea hotărârii instanței de apel cu trimiterea spre rejudecare. Revizuire. Inadmisibilitate

19 ian. 2018
Vizualizari: 163
  • C. proc. civ. din 1865: art. 322
  • C.proc.civ. din 1865: art. 314
  • C.proc.civ. din 1865: art. 326

O decizie a instanței de recurs prin care se pronunță o hotărâre de casare cu trimitere spre rejudecare la oricare dintre instanțele de fond, nu reprezintă o decizie dată în aplicarea prevederilor art. 314 C.proc.civ., nefiind o decizie de evocare a fondului, ci o decizie intermediară; într-o astfel de situație, instanța de rejudecare este cea care va realiza evocarea fondului, în funcție de cele dezlegate cu valoare obligatorie de instanța de casare și cu privire la o situație de fapt stabilită în toate circumstanțele sale relevante pentru speță.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 117 din 19 ianuarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Evocarea fondului. Decizie pronunțată în recurs prin care s-a dispus casarea hotărârii instanței de apel cu trimiterea spre rejudecare. Revizuire. Inadmisibilitate was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.