JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Emisiune de televiziune de tip ”pamflet”. Depășirea limitei comunicării publice. Lipsa de justificare legală pentru exonerarea de răspundere a radiodifuzorului

14 nov. 2019
Vizualizari: 60
  • Codul de reglementare a conținutului audiovizual: art. 47 alin. (1)
  • Legea nr. 504/2002: art. 40

Faptul că într-o emisiune de televiziune de tip ”pamflet” informațiile prezentate, deși reale, au fost însoțite de o serie de comentarii cu caracter xenofob, face ca sancțiunea aplicată de CNA pentru încălcarea art. 40 din Legea audiovizualului, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 47 alin. (1) din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual să fie legală, în condițiile în care indiferent de clasificarea dată unei emisiuni, radiodifuzorul are obligația de a respecta legislația care reglementează programele audiovizuale, genul emisiunii nefiind, în această materie, o cauză exoneratoare de răspundere.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 5605 din 14 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Emisiune de televiziune de tip ”pamflet”. Depășirea limitei comunicării publice. Lipsa de justificare legală pentru exonerarea de răspundere a radiodifuzorului was last modified: martie 29th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.