JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Efectele radierii comerciantului, persoană juridică din Registrul Comerţului, asupra capacităţii procesuale de folosinţă – consecinţe sub aspectul calităţii societăţii de subiect al procedurii insolvenţei

7 dec. 2015
Vizualizari: 165
  • NCPC: art. 56

Radierea unei societăți comerciale, are drept consecințe încetarea societății ca persoana juridică, încetând astfel și capacitatea sa procesuală de folosință, în sensul că societatea respectivă nu mai poate avea drepturi și obligații juridice, nu mai deține organe de conducere, astfel încât nu poate avea calitatea de subiect al procedurii de lichidare judiciară întemeiată pe dispozițiile Legii nr. 85/2006. Analiza existenței capacității procesuale de folosință, constând în aptitudinea unei persoane de a avea drepturi și obligații pe plan procesual, reprezintă o condiție obligatorie pe care instanța trebuie a o analiza la data soluționării cererii formulată în temeiul Legii insolvenței nr. 85/2006.

(Curtea de Apel Suceva, s. a II-a civ., decizia nr. 463 din 7 decembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Efectele radierii comerciantului, persoană juridică din Registrul Comerțului, asupra capacității procesuale de folosință – consecințe sub aspectul calității societății de subiect al procedurii insolvenței was last modified: aprilie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.