JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Drepturi salariale ale personalului didactic şi didactic auxiliar. Condiţiile de acordarea sporului de 15% din salariul de bază pentru condiţii vătămătoare şi periculoase

12 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 76
  • Legea nr. 63/2011 - Anexa nr. 5: art. 9

Articolul 45 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice sub nr. 1483/13.11.2014, nu consacră un drept necondiționat la plata sporului de 15% din salariul de bază pentru salariații din învățământul preuniversitar, ci stipulează, generic, că salariații vor beneficia de sporurile la salariul de bază și de alte drepturi dacă lucrează în condiții grele, periculoase sau penibile. Prin urmare, întinderea acestui drept, condițiile de acordare, precum și procedura administrativă de încadrare a locurilor de muncă în condiții periculoase sau vătămătoare sunt reglementate de dispozițiile art. 9 din Anexa nr. 5 a Legii nr. 63/2011.

(Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 953 din 12 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Drepturi salariale ale personalului didactic și didactic auxiliar. Condițiile de acordarea sporului de 15% din salariul de bază pentru condiții vătămătoare și periculoase was last modified: mai 29th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.