JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dreptul acuzatului de a fi asistat gratuit de un avocat din oficiu

20 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 27
  • NCPP: art. 275

Dispozițiile art. 275 NCPP reglementează cheltuielile judiciare avansate de stat, fără a fi avute în vedere cheltuielile privind avocații din oficiu. Dacă s-ar da o interpretare contrară, s-ar ajunge la concluzia că în caz de renunțare la urmărirea penală, condamnare, amânarea aplicării pedepsei sau renunțare la aplicarea pedepsei, inculpații să nu suporte cheltuielile privind onorariile avocaților din oficiu, iar în situația împăcării inculpatul să suporte împreună cu persoana vătămată aceste onorarii. În acest context s-ar crea o diferență nejustificată între inculpații aflați în situațiile arătate mai sus.

(Curtea de Apel Craiova, s. pen., decizia nr. 57 din 20 ianuarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dreptul acuzatului de a fi asistat gratuit de un avocat din oficiu was last modified: aprilie 17th, 2022 by Redacția ProLege
Campanie Craciun UJmag 2020

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.