JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dovada daunelor materiale

21 mart. 2018
Vizualizari: 138
  • Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor: art. 49

În speță, s-a hotărât, în baza art. 49 pct. 2 din Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, că daunele materiale trebuie probate cu documente justificative, reglementare specială față de art. 26 alin. 1 din aceleași Norme, care prevăd că pretențiile pot fi dovedite cu orice mijloc de probă. În speță, s-au considerat drept dovedite acele daune materiale pentru care reclamanții au adus documente justificative și care au fost efectuate în legătură cu evenimentele privind înmormântarea și comemorarea defunctei, fiind înlăturate susținerile reclamanților privind imposibilitatea preconstituirii sau a conservării înscrisurilor doveditoare, având în vedere trauma psihică prin care a trecut familia în respectivele momente. ”Deși apare firesc ca în momentele respective conservarea probelor să nu fie o preocupare a membrilor familiei care s-au îngrijit de înmormântarea defunctului, nu se poate reține totuși o imposibilitate în acest sens, legea permițând dovada cu martori doar în caz de imposibilitate de preconstituire sau conservare a înscrisurilor, iar nu când astfel de operațiuni nu ar fi imposibile, ci doar inoportune.”

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 949 din 21 martie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dovada daunelor materiale was last modified: iunie 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.