JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dispoziţie emisă în baza Legii nr. 10/2001. Repunerea în termenul de contestare

7 dec. 2016
Vizualizari: 172
  • NCPC: art. 186

Spre deosebire de vechea reglementare (art. 103 C. proc. civ. de la 1865), legea nouă nu mai condiționează repunerea în termen de dovada unei împiedicări determinată de o împrejurare mai presus de voința părții, ci de existența unor motive temeinic justificate care au oprit-o să procedeze în termenul cerut de lege.

(Curtea de Apel Timișoara, s. I civ., decizia nr. 349 din 7 decembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dispoziție emisă în baza Legii nr. 10/2001. Repunerea în termenul de contestare was last modified: mai 30th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.