JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Desființarea completului inițial învestit cu soluționarea cauzei. Repartizarea dosarului unui nou complet de judecată. Respectarea principiului continuității

24 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 66
  • Legea nr. 304/2004: art. 11
  • Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti aprobat prin H.G. nr. 387/2005^1: art. 99

Principiul continuității dezbaterilor implică o singură condiție, și anume ca hotărârea să fie pronunțată de judecătorii care au participat la soluționarea cauzei în fond. Faptul că, pe parcursul rejudecării apelului, s-a desființat completul inițial învestit cu soluționarea cauzei, iar dosarul a fost repartizat ciclic unui alt complet de judecată, care a dispus măsuri cu privire la probatorii, a participat la dezbaterile asupra fondului cauzei și a pronunțat decizia atacată, reprezintă o excepție de la principiul continuității completului de judecată, care nu este de natură să constituie un motiv de nelegalitate a hotărârii pronunțate.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 689 din 24 martie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Desființarea completului inițial învestit cu soluționarea cauzei. Repartizarea dosarului unui nou complet de judecată. Respectarea principiului continuității was last modified: aprilie 27th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.