JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Depăşirea termenului contractual de predare a bunului imobil. Acţiune în răspundere civilă contractuală. Excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Condiţii şi efecte

29 nov. 2018
Vizualizari: 158
  • Decretul nr. 167/1958: art. 1
  • Decretul nr. 167/1958: art. 3
  • Decretul nr. 167/1958: art. 7

Simpla depășire a termenului contractual pentru predarea locuinței la cheie nu are aptitudinea de a considera contractul încetat, în cazul în care niciuna dintre părți nu a invocat sancționarea prin reziliere/rezoluțiune a actului juridic.
Câtă vreme neîndeplinirea obligației contractuale de predare a locuinței are caracter continuu, dauna producându-se în mod continuu, progresiv, cu fiecare zi, este nelegală soluția instanței de admitere a excepției prescripției dreptului material la acțiune al reclamantului, neputând fi reținut ca moment al nașterii dreptului material la acțiune data expirării termenului contractual de predare a locuinței, deoarece raportarea la această dată ar fi fost corectă doar în măsura în care neîndeplinirea obligației contractuale se consuma tot la acel moment.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 5143 din 29 noiembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Depășirea termenului contractual de predare a bunului imobil. Acțiune în răspundere civilă contractuală. Excepția prescripției dreptului material la acțiune. Condiții și efecte was last modified: iulie 12th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.