JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizia creditorului unic de a desemna un lichidator judiciar în locul lichidatorului desemnat provizoriu de judecătorul sindic. Efecte

23 iul. 2022
Vizualizari: 287

Dispozițiile art. 19 alin. (3) din Legea nr. 85/2006 referitoare la publicarea deciziei creditorului unic de desemnare a lichidatorului judiciar în Buletinul Procedurilor de Insolvență, nu sunt aplicabile în situația în care în tabelul creanțelor este înscris un singur creditor. Judecătorul sindic nu poate condiționa soluționarea cererii formulate de creditor de a se lua act de decizia sa de desemnare a lichidatorului judiciar de publicarea acestei decizii în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Această dispoziție legală operează doar în favoarea creditorilor minoritari, aceștia putând contesta decizia creditorului majoritar de desemnare a unui lichidator judiciar pentru motive de nelegalitate.

(Curtea de Apel Bacău, s. com., decizia nr. 999 din 11 august 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizia creditorului unic de a desemna un lichidator judiciar în locul lichidatorului desemnat provizoriu de judecătorul sindic. Efecte was last modified: iulie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.