JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizia creditorului majoritar de înlocuire a administratorului judiciar provizoriu

29 mart. 2012
Vizualizari: 278
  • Legea nr. 85/2006: art. 19
  • Legea nr. 85/2006: art. 3
  • Legea nr. 85/2006: art. 64

În conformitate cu prevederile art. 19 alin. (21) din Legea nr. 85/2006 : „Creditorul care deține cel puțin 50% din valoarea totală a creanțelor poate decide, fără consultarea adunării creditorilor, desemnarea unui administrator judiciar sau lichidator în locul administratorului judiciar sau lichidatorului provizoriu ori să confirme administratorul judiciar provizoriu sau, după caz, lichidatorul provizoriu și să se stabilească remunerația”.
Este neîntemeiată critica recurentului în sensul că decizia de înlocuire a administratorului judiciar este inadmisibilă, deoarece creditoarea, fiind admisă doar provizoriu în tabelul creanțelor, deținând o creanță nescadentă la data deschiderii procedurii, nu are drept de vot, raportat la prevederile art. 64 alin. (4) și (5) din Legea nr. 85/2006.

(Curtea de Apel Oradea s. a II-a civ., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 210 din 29 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizia creditorului majoritar de înlocuire a administratorului judiciar provizoriu was last modified: iulie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.