JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Daune solicitate pentru încălcarea dreptului de autor și a dreptului asupra unui model industrial cu privire la același produs. Imposibilitatea acordării cumulative a despăgubirilor pentru încălcarea drepturile pretinse

10 feb. 2012
Vizualizari: 78
  • Legea nr. 129/1991: art. 37
  • Legea nr. 129/1991: art. 8
  • Legea nr. 8/1996: art. 139
  • Legea nr. 8/1996: art. 2
  • Legea nr. 8/1996: art. 4
  • O.U.G. nr. 100/2005: art. 14

Titularul dreptului nu poate beneficia de o dublă protecție pentru același produs, oferită atât de legea dreptului de autor, cât și de legea privind modelele și desenele industriale, astfel încât este îndreptățit la despăgubiri doar pentru încălcarea unuia dintre drepturile pretinse.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 886 din 10 februarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Daune solicitate pentru încălcarea dreptului de autor și a dreptului asupra unui model industrial cu privire la același produs. Imposibilitatea acordării cumulative a despăgubirilor pentru încălcarea drepturile pretinse was last modified: octombrie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.