JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cumulul răspunderii patrimoniale cu răspunderea disciplinară a salariatului

13 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 77
  • C.muncii: art. 254

Răspunderea disciplinară și răspunderea patrimonială pot fi angajate pentru comiterea uneia și aceleași fapte ilicite. Rezultatul dăunător constă atât în tulburarea disciplinei, cât și în diminuarea patrimoniului, iar raportul de cauzalitate se dublează și el, legând fapta unică, indivizibilă, a persoanei vinovate de două urmări dăunătoare, pe două planuri diferite.
Hotărârea judecătorească definitivă prin care s-a stabilit legalitatea și temeinicia unei decizii de sancționare disciplinară a unui angajat are autoritate de lucru judecat în ceea ce privește existența faptei ilicite, a vinovăției și a raportului de cauzalitate dintre fapta ilicită și prejudiciu în litigiul având ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de către angajator împotriva aceluiași salariat pentru angajarea răspunderii patrimoniale a acestuia în ceea ce privește prejudiciul creat prin fapta ilicită calificată ca abatere disciplinară.

(Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 961 din 13 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cumulul răspunderii patrimoniale cu răspunderea disciplinară a salariatului was last modified: mai 18th, 2022 by Redacția ProLege
Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.