JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cooperare judiciară. Preluarea judecăţii. Procedură

4 mart. 2020
Vizualizari: 90
  • Legea nr. 302/2004: art. 131

În conformitate cu dispozițiile art. 131 alin. (5) și (6) din Legea nr. 302/2004, procedura de preluare a judecății implică două etape, atribuite în competența unor instanțe distincte și soluționate prin hotărâri diferite, supuse distinct controlului judiciar. Prima etapă a procedurii privește admisibilitatea cererii de preluare a judecății, atribuită în competența curții de apel, care se pronunță prin încheiere, supusă căii de atac a contestației, iar a doua etapă a procedurii privește judecata, care se realizează de către instanța competentă să judece cauza în primă instanță, conform Codului de procedură penală, pronunțându-se prin sentință, supusă căilor de atac reglementate în același cod.

(I.C.C.J., secția penală, decizia nr. 155 din 4 martie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cooperare judiciară. Preluarea judecății. Procedură was last modified: martie 31st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.