JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Convocarea acţionarilor unei societăţi admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, fără menţiunea votului prin corespondenţă

16 feb. 2016
Vizualizari: 136
  • Regulamentul nr. 6/2009: art. 5 pct 6 lit. c)

Dispozițiile art. 5 pct. 6 lit. c) din Regulamentul nr. 6/2009 arată că un convocator va cuprinde „procedurile care permit votul prin corespondență sau prin mijloace electronice, dacă este cazul”. Folosind sintagma ,,dacă este cazul”, legiuitorul a admis că acest text este permisiv în ceea ce privește menționarea votului prin corespondență sau prin mijloace electronice, funcție de situația fiecărei societăți. Dispozițiile art. 18 alin. (2) din Regulamentul nr. 6/2009 arată că societățile „trebuie să permită acționarilor să voteze prin corespondență înainte de adunarea generală”, fără însă a se menționa obligativitatea inserării votului prin corespondență în cuprinsul convocatorului, ceea ce înseamnă că societatea era obligată să permită un astfel de vot prin corespondență indiferent dacă era sau nu cuprins în convocator. Reținând caracterul permisiv al normei prevăzute de art. 5 pct. 6 lit. c) din Regulamentul 6/2009 în ceea ce privește inserarea în conținutul convocatorului a votului prin corespondență, rezultă că nu este lovit de nulitate convocatorul publicat în forma inițială și care nu cuprindea informații legate de votul prin corespondență.

(Curtea de Apel Brașov, s. civ., decizia nr. 265/A din 16 februarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Convocarea acționarilor unei societăți admise la tranzacționare pe o piață reglementată, fără mențiunea votului prin corespondență was last modified: iunie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.