JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contracte. Funcţia probatorie a facturii fiscale

20 mai 2019
Vizualizari: 145
  • NCPC: art. 265

Este adevărat că factura fiscală este un document justificativ, care stă la baza înregistrărilor în contabilitate furnizorului sau prestatorului și a cumpărătorului, respectiv beneficiarului, dar, totodată, este și un mijloc de probă cu privire la existența unui contract pentru care părțile nu au confecționat un alt înscris constatator.
B. Astfel, împrejurarea că factura nu este un act juridic nu duce la concluzia că nu poate constata un act juridic precum cel reținut în speță. Factura constituie un înscris în sensul art. 265 C.pr.civ. apt de a dovedi existența unui act juridic pentru care legea nu prevede o formă ad validitatem.

(I.C.C.J., s. a VI-a civ., decizia nr. 501 din 20 mai 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contracte. Funcția probatorie a facturii fiscale was last modified: martie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.